Vernis: bescherming van verf en materiaal

In elk interieur zijn er voldoende ruimten of producten die intensief gebruikt worden en snel beschadigen door weersinvloeden, vocht, huidvet en schimmel. Deze oppervlakken en producten kunnen nu extra beschermd worden met uitstekende vernis van Painting the Past.

Painting The Past Sealer 1 liter

Painting The Past Sealer 1 liter

v.a. 35,- Per stuk

Waarom wordt vernis gebruikt?

Vernis is een veelgebruikt middel ter bescherming van verschillende materialen, waaronder verf. Painting the Past bevat een hele bijzondere vernis, die transparant is en ideaal te gebruiken is voor wanden, houtwerk of geschilderde ondergronden. U zou een vernislaag kunnen vergelijken met Painting the Past primer. Beide stoffen beschermen een aangebrachte verflaag, hoewel beiden van een andere kant. Vernis beschermt de verf voor invloeden van buitenaf, terwijl een primer zorgt voor een betere hechting aan de ondergrond.

Hier volgen enkele voorbeelden voor het gebruik van vernis van Painting the Past.

  • Vernis kan goed gebruikt worden voor de achterwand boven het aanrechtblad in de keuken. Door vocht, vuil en etensresten kan hier snel de verf beschadigen. Na een laagje vernis wordt de achterwand volledig afneembaar, onafhankelijk van de onderliggende verf!
  • Vernis is toepasbaar op intensief gebruikte houten producten, zoals muziekinstrumenten, meubels en houten traptreden. (U wordt geadviseerd om vernis niet aan te brengen op de trapleuning!)
  • Rond de trapleuning kan vernis gebruikt worden om vingerafdrukken op de verflaag of muur te voorkomen.
  • In een toiletruimte kan vernis aangebracht worden om de muur dezelfde bescherming te bieden als na betegeling.

Voor meer informatie over de toepasbaarheid van vernis, wordt u verwezen naar Painting the Past Sealer.

Het gebruik van Painting the Past vernis

Zoals alle andere producten van Painting the Past is ook de vernis heel eenvoudig in gebruik. Met behulp van een blokkwast of vernisroller kan er heel goed een vernislaag direct over de Painting the Past verf aangebracht worden. Het beste resultaat wordt bereikt bij het aanbrengen van minimaal twee lagen vernis. Na ongeveer 30 minuten is het bestreken oppervlak al droog en stofvrij en na 2-4 uur kunt u de volgende laag aanbrengen. Zo kunt u in één dag uw volledige woning voorzien van extra bescherming.

Alvorens u begint met aanbrengen, is het nodig om te zorgen voor een stofvrije ondergrond, waarbij gladde oppervlakken het beste licht opgeschuurd kunnen worden. De vernis is beschikbaar in verpakkingen van 1L. Hiermee kunt u ongeveer 15 tot 20m2 voorzien van een beschermende vernislaag.

Wat te doen bij kleurverschil?

Wanneer u vernis aanbrengt op donker geverfde wanden, moet u niet schrikken. Er ontstaat dan vaak namelijk een lichtachtige blauwe tint op de muur. Dit trekt na ongeveer 10 minuten weg en is niets ernstigs.

Daarnaast dient u er rekening mee te houden dat er – op de plaats waar u vernis aanbrengt – een diepere kleur ontstaat. Dit zorgt voor een klein tintverschil met de bestaande verf. Aangezien dit minimaal is, wordt dit in de meeste gevallen niet als storend ervaren. Als u dit toch niet prettig vindt, kunt u óf het gehele oppervlak overtrekken met deze vernis óf besluiten het risico op beschadiging voor lief te nemen. Bij twijfel of andere vragen over vernis kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen met onze werknemers.


Menu