Painting the Past Petrol

Painting the Past Petrol is een warme, diepgrijze verftint met een blauwe gloed. De naam is niet voor niets te linken aan de kleur van benzine, waarbij een diepe grijstint vermengd is met blauw. Lees voor meer informatie verder…

De sfeer van Painting the Past Petrol

Alle Painting the Past kleuren zijn onder te verdelen in verschillende categorieën. Zo hoort Petrol thuis in de Traditional Colours serie, waarbij elke kleur tijdloos is. Al eeuwenlang worden deze tinten gebruikt om het interieur een mooie uitstraling te geven. Hieruit blijkt ook dat in het verleden genoeg kleurrijke tinten gebruikt werden en lang niet alles zwart-wit was!

Petrol, dé grijstint van Painting the Past verf, bevat het bijzondere vermogen om in elk interieur een rustieke en elegante sfeer te creëren. Dit wordt onder andere bewerkstelligd door de verweving van blauw in deze bijzondere grijstint. Juist door deze uitzonderlijke kleurnuances is het mogelijk om deze grijze kleur te combineren met veel andere heldere kleuren.

Uiteraard is het lastig om op deze site met alle Painting the Past producten de juiste kleur eruit te kunnen halen. Om die reden wordt aangeraden om altijd een kleurenkaart te bestellen. Vervolgens kunt u bij twijfel altijd nog een Painting the Past proefpotje bestellen. Voor meer informatie over deze proefverf kunt u klikken op de voorgaande link.

Het gebruik van Painting the Past Petrol

Net zoals veel andere kleuren is Petrol beschikbaar in verschillende verfsoorten. Al deze vormen van Painting the Past krijtverf bevatten een uitstekende kwaliteit, waarbij de toepassing per verfsoort verschilt. Zo kunt u Matt Emulsions krijtverf het beste gebruiken voor muren en plafonds, terwijl de finishes juist geschikt zijn voor alle andere materialen in huis. Daarnaast kunt u ook nog kiezen uit matte krijtverf of krijtverf met een lichte glansgraad.

Matt Emulsions krijtverf is een dikke muurverf met een groot krijtgehalte. Vooral op muren en plafonds worden de mooiste resultaten geboekt na het aanbrengen van twee verflagen. Het gebruik van deze verf is tevens erg eenvoudig. U kunt met behulp van een vachtroller of kwast de verf gelijk aanbrengen op een schone ondergrond. Daarnaast is deze verf ook heel goed te gebruiken als buitenverf.

  • Verkrijgbaar in meer dan 100 kleuren
  • Leverbaar in 2.5L verpakkingen
  • 2.5L is voldoende voor het dekken van 30 m2
  • Na 6 uur overschilderbaar

Matt Finish en Eggshell Finish zijn uitstekende watergedragen laksoorten voor muren, MDF, metaal, plastic en hout. Met deze lak heeft u de keuze uit een matte lak – Matt Finish – of uit een lichtglanzende verf – Eggshell Finish –. Na het licht opschuren van de ondergrond en het schoonmaken van de betreffende oppervlakken kunt u de lak aanbrengen met een acrylkwast of acrylroller. Bij een zuigende ondergrond kunt u de eerste verflaag verdunnen met 30% schoon water.

  • Verkrijgbaar in meer dan 100 kleuren
  • Leverbaar in 750mL blikken
  • Per 750mL kunt u ongeveer 10 m2 bedekken
  • Na 4 uur overschilderbaar
  • Na 2 weken (!) volledig uitgehard

Menu