Oude meubels verven

Om oude meubels te verven, is het verstandig om vooraf goed in te lezen hoe u dit het beste kunt doen. Het verven van oude meubels of juist het creëren van een antieke look kan waanzinnige resultaten geven.

Meubels verven met Painting the Past krijtverf en Painting the Past Paste wax

Oude meubels verven: de antieke look

Sinds een aantal jaren is het enorm populair om oude of nieuwe meubels een antieke look te geven Deze populariteit is niet geheel verwonderlijk, aangezien de antieke stijl de warme sfeer van vroeger met zich mee draagt. Als u dit ook wilt bewerkstelligen, zult u allereerst wat meer informatie moeten hebben over dit verouderingsproject.

De ultieme meubelverf voor deze taak is Painting the Past Paste Wax. Deze krijtachtige was bevat een grote hoeveelheid krijt, waardoor er een matte, antieke uitstraling gecreëerd wordt. Door het eeuwenoude recept met de beste pigmenten bent u verzekerd van het mooiste nepantiek!

Hoewel deze bijzondere verf van Painting the Past voldoende is om oude meubels te verven, is een goede voorbehandeling noodzakelijk. Ten eerste is het nodig dat u de ondergrond goed opschuurt, zodat oude verflagen volledig verwijderd worden en er een egaal oppervlak ontstaat. (Naar eigen smaak kunt u gaten en kieren in het hout al dan niet opvullen.) Hierna dient de ondergrond goed schoon en stofvrij gemaakt te worden. Vervolgens is het tijd om met een goede primer de ondergrond voor te bereiden op de waslaag.

Na deze nodige stappen om meubels te verven, kunt u de eigenlijke Paste Wax aanbrengen met behulp van een pluisvrije doek of kwast. Na 15 minuten dient u het betreffende houten oppervlak goed op te wrijven voor een prachtige waslaag. Zie daar: uw zelfgemaakte antieke meubels!

Oude meubels verven: kleur uw interieur!

Om oude meubels te verven, hoeft u uiteraard niet op zoek te zijn naar een handleiding voor een antieke look. Het is goed mogelijk dat u het interieur juist wilt kleuren of een vernieuwde uitstraling wilt geven door gebruik te maken van verschillende verfkleuren van Farrow and Ball. Enkele verfsoorten, met uiteenlopende eigenschappen, zijn geschikt voor deze taak.

  • Estate Eggshell is een goede verfsoort van Farrow & Ball door de uitermate duurzame en sterke basis. Deze stevige verf is daarom goed toe te passen op intensief gebruikte houten producten en meubels. Met de lichte glansgraad wordt uw interieur als nieuw!
  • Floor Paint is eveneens een duurzame verfsoort om vloeren en (oude) meubels te verven. Met de hogere glansgraad van wel 40% kan deze in vele gevallen ook zeer gewenst zijn.
  • Full Gloss is toch wel de hoofdrolspeler als het gaat om glansgraad. Deze hoogglanzende krijtverf is enorm stevig en zelfs buiten te gebruiken. Met deze verf kunt u zowel binnen als buiten exact dezelfde verf aanbrengen.

Wilt u meubels verven? Zoals u ziet, is er bij Home Design Shops altijd voldoende keuze voor ieder interieur.

Oude meubels verven: gebruikstips

Net zoals voor de antieke look is het met oude meubels verven van belang dat de voorbereiding grondig en volledig plaatsvindt. Ten eerste dient de ondergrond licht opgeschuurd te worden, waarna een grondige schoonmaakbeurt vereist is. Vervolgens kunt u de uitstekende Farrow and Ball Interior Wood primer gebruiken. Hierna zijn de betreffende houtoppervlakken helemaal klaar voor een goede verfbeurt.

Kortom, het verven van oude meubels kan gedaan worden met relatief weinig inspanning. Met de juiste gebruiksmiddelen en goede verf van Painting the Past of Farrow and Ball bent u helemaal klaar voor het personaliseren en uniek maken van uw woning. Wij zien uw bestelling graag tegemoet en helpen u bij al uw vragen!


Menu