Painting The Past Paste Wax

U kent het wel: die prachtige meubels met een verweerde look waarbij de houtnerven duidelijk zichtbaar zijn. Wilt u dat ook? Met Painting the Past Paste Wax meubelverf kunt u hetzelfde resultaat boeken!


Verweerd effect met Painting the Past Paste Wax meubelverf

Het ‘Old Wood Effect’ blijft ongekend populair over de hele wereld. Dit effect – vergrijsd of verweerd hout – wordt bereikt door gebruik te maken van een speciale meubelwas, Painting the Past Paste wax. Niet alleen staat dit oude hout enorm goed in oude landhuizen en kastelen, ook in hedendaagse woningen neemt een verweerde look een steeds belangrijkere plaats in.

Bij deze fantastische was van Painting the Past hoeft u niet alleen te denken aan vergrijsde effecten, want u kunt kiezen uit verschillende grijstinten, blank, wit en taupe. Daarnaast is het ook mogelijk om verschillende kleuren met elkaar te mengen voor een totaal nieuw effect. Kortom, met deze was heeft u enorm veel mogelijkheden!

Dit verweerde effect van Painting the Past meubelverf wordt gecreëerd door deze aan te brengen op onbehandeld steigerhout of op andere houtsoorten. Verderop in de tekst wordt er meer aandacht besteed aan de totale procedure.

Bescherming met Painting the Past Paste Wax meubelverf

Naast het creëren van een verweerd effect is deze meubelverf ook in staat om bescherming te bieden aan eventuele onderliggende verflagen. Painting the Past Paste Wax meubelverf biedt vooral bescherming als het aangebracht wordt op matte krijtverf. Houd hierbij wel rekening met de droogtijd van de onderliggende krijtverf en breng de Paste Wax pas aan nadat de droogtijd verstreken is!

Aanbrengen Painting the Past Paste Wax meubelverf

Zowel bij het maken van ‘nepantiek’ als bij het creëren van een goede laag bescherming wordt dezelfde techniek gehandhaafd. Hieronder kunt u de gedetailleerde beschrijving vinden:

Allereerst moet ervoor gezorgd worden dat de ondergrond goed droog en stofvrij is. Als er laklagen aanwezig zijn, dienen deze volledig verwijderd te worden. Hierna kunt u met een kwast of pluisvrije doek de Painting the Past Paste Wax meubelverf aanbrengen. Hierbij wordt geadviseerd om altijd de was in de richting van de nerf aan te brengen.

Na een droogtijd van ongeveer 15 minuten moet u nog met een schone, zachte doek de aangebrachte Paste Wax licht opwrijven. Deze Painting the Past verf hoeft maar één keer aangebracht te worden en is niet overschilderbaar. Als echter de houten producten intensief gebruikt worden, kunt u de behandeling na enige tijd herhalen.

Tips voor Painting the Past Paste Wax meubelverf

Naast de bovengenoemde procedure zijn er meer mogelijkheden voor het aanbrengen van Paste Wax. Zo kunt u ook de was 1 op 1 verdunnen met water voor een lichter effect. Hierbij wordt aangeraden om altijd vooraf op een onzichtbare plaats te testen welk effect u het mooist vindt.

Behalve het verdunnen, is het mogelijk om meerdere kleuren van Paste Wax meubelverf met elkaar te mengen. Hiermee kunt u elke gewenste tussenliggende kleur ontwerpen. Bekijk ook hier weer eerst het resultaat voordat u het hele meubelstuk gaat behandelen met de betreffende creatie.

Bestellen Painting the Past Paste Wax meubelverf

Bent u er door dit artikel van overtuigd dat u Paste Wax nodig hebt? Wilt u ook een vergrijsde of verweerde look nabootsen? Bestel dan vandaag nog deze meubelverf in uw favoriete kleur en ontvang uw bestelling morgen thuis! Wij wensen u veel plezier en succes met uw aankoop.